KATEGORİLER

Cuma, Mayıs 20, 2016

Karnıyarık Tarifi

       Herkese hayırlı cumalar :)Bi süre ara verdim nedenini bende bilemesemde:) Bahar geldi dedik ama bahar bu sene fazla yağmurlu oldu.Havanın sürekli değişmesi benide olumsuz etkiledi.Bahar temizliğini hala yapamadim.Ve hala kara kara düşünüyorum :) ne yapacağımı bilemiyorum:) Neyse çok uzattim bu konuyu daha sonra konuşalım;)Birkaç gün önce annemler gelmişti bende karnıyarık yapayım dedim ve evde ne kadar patlıcan varsa karnıyarık yaptım. Çünkü bu yemeği çok seviyorum :)Evet tarife geçelim artık.
       17 adet patlıcan
        7 adet dolmalık biber
       3 adet kuru soğan
       3 adet yeşil sivri biber
       4 adet domates
       5-6 dış sarımsak
       400 gram kıyma
       Tuz ,karabiber ,pul biber
        2 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışık)
        Sıvıyağ ve zeytin yağı
       Malzemeler biraz fazla olabilir ben fazla yapmak istedim ,siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Öncelikle patlıcanları mızı alacalı bi şekilde soyarak ,soyulan bi kısma uzun bir çizik atıyoruz.Dolmalık biberlerimizinde içini boşaltıp tohumlarını temizliyoruz.Daha sonra hepsini yıkayıp kuruluyoruz.Derin bir tencereye 2 su bardağına yakın sıvıyağ koyup,ısınmasını bekliyoruz.Isınan yağda patlıcanlarımizi her tarafını kizartiyoruz ve kağıt havlu serdigimiz bir tepside yağlarını bırakmasını bekliyoruz.Biberleride aynı şekilde kizartip kağıt havlu üzerine alıyoruz.Soğumasını bekliyoruz.
        Patlıcanların ve biberlerin soğumasıni beklerken kiymamizi bi tencereye koyuyoruz ve orta ateşte yarım çay bardağı su ekleyerek pişmesini bekliyoruz.2-3 dakikada bir karıştırıyoruz toparlanmasını engellemek için.Soğanları, biberleri ve domatesleri yemeklik dogruyoruz. Sarimsaklari da 3 e 4 e böluyoruz. Kıyma suyunu çektikten sonra üzerine soğan ve biberleri ekleyip  ,soğan biberler iyice yumuşayıncaya kadar pisiriyoruz.Daha sonra üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve salçayı ekleyip salcaninda kavrulmasıni bekliyoruz.Domatesleri ve sarimsaklari ekliyoruz ,biraz piştikten sonra tuz,pul biber ve karabiber ekleyip domatesler suyunu cekene kadar pisiriyoruz.Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp, soğumaya alıyoruz. Çok fazla soğumasına gerek yok biraz ılık olması gerekiyor.
       Fırın tepsisine aldığımız patlıcan ve biberlerin içlerini dolduruyoruz.Kalan bir domatesi ince ince dilimleyip patlıcan ve biberlerin üzerine koyuyoruz.Ve en son olarak da 1 su bardağı suyu tepsiye koyuyoruz yanmaması icin.180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pisiriyoruz domatesler kızarana kadar.
       Evettt benim karnıyarık tarifim böyleydi. Deneyenlere afiyet olsun diyorum, okuyanlara teşekkür ediyorum ve yorumlarınızı bekliyorum :) Pişmiş fotoğraf ini çekmeyi unutmustum kusura bakmayın: ( herkese iyi günler diliyorum hoşçakalın :)

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık ne kadar güzel gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize salık. canım çekti sanırım yarın iftar yemeğim belli oldu :)bu arada blog keşif etkinliğinden geliyorum sizi takibe aldım bloğuma da bekliyorum sevgiler :) http://efsaninseruveni.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil